Ter gelegenheid van mijn afscheid als directeur bij Heden in 2009, kreeg ik het ‘Liber Amicorum voor Michiel’ cadeau. Het bevat ruim zestig kunstwerken van beeldende kunstenaars, met wie ik indertijd op een of andere wijze heb samengewerkt. Een prachtig cadeau, waarvoor ik hen nog steeds zeer dankbaar ben. De werken zaten ‘verpakt’ in een zwarte doos, voorzien van een boek (oplage drie), waarin ze staan afgebeeld, een mooi ontwerp van studio Renate Boere. Je kunt niet zeggen dat ze erg zichtbaar zijn geweest. Wel plaatste ik af en toe een exemplaar op facebook en hangt er een aantal thuis aan de muur. Maar nu wordt het tijd om alle werken uit de doos te halen. Ze zullen de komende tijd ‘permanent’ op mijn blog te zien zijn. Ik zal ze het komend jaar in vier afleveringen, zoveel mogelijk in alfabetische volgorde op naam van de kunstenaar, posten.

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *